05.06.2020

Піклуйтеся про себе

Коли Ваша близька людина – Ваша дитина, хтось із батьків або інший родич – захворіває, у житті людей, які залучені у догляд за цією особою, відбувається багато змін. Необхідність доглядати за цією людиною забирає багато енергії, вимагає психічної і фізичної сили, і це часто тягар для сімейного бюджету.

Цетром уваги є близька людина, чий стан часто з часом погіршується, і його чи її реабілітація може давати позитивні результати насправді повільно. Очевидно, що людина страждає і переживає фізичний біль, безпорадність, постає перед емоційними дилемами і обізнана про свій стан. Необхідно пам’ятати, що ситуація також впливає і на людей, які беруть участь у догляді.

Стан хворої людини впливає на її близьких людей двома шляхами:
Для того, щоб віднайти в собі сили підтримувати позитивне ставлення до догляду за близькою людиною, надзвичайно важливо не забувати про себе. На противагу стану Вашого родича, Ви мусите лишатися здоровими і сильними як фізично, так і психічно. Інакше Ви опинитеся в ситуації, коли Вам бракує мотивації, Ви починаєте вірити в те, що лікування є марним, зростає втома та неспроможність справитися з емоціями Вашого родича, і це дає Вам відчуття, що догляд за ним - це  неможливе і нестерпне завдання.

Як впоратися із своїми почуттями і як віднайти позитивні аспекти у догляді за близькою людиною? – Ви можете отримати інформацію у розділі Здорові емоції. Тут Ви знайдете пораду, як краще організувати догляд за Вашим родичем.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ

Опрілості та пролежні

Опрілості та пролежні

Постійний контакт із сечею, висока температура всередині підгузка і перебування в одній позі довгий час може швидко призвести до подразнення шкіри.

Більше
Гігієна лежачого хворого

Гігієна лежачого хворого

Перед тим, як почати, переконайтеся, що Ви маєте під рукою всі необхідні засоби.

Більше

ДІЗНАЙТЕСЯ БІЛЬШЕ ПРО ПРОДУКЦІЮ SENI

Широкий вибір поглинаючих виробів для осіб, що потребують надійного захисту.

Дивитися продукцію

Оберіть продукт

Правильно підібраний продукт означає комфорт пацієнта та менший ризик виникнення пролежнів, і водночас менше роботи для опікуна. Оберіть продукт із нашою допомогою.

Оберіть продукт

Оберіть розмір

Дуже важливо підібрати продукт правильно. Від цього залежить комфорт особи, яка його використовуватиме. Для цього ми створили інструмент, який називається 'Діагностика'

Оберіть розмір