05.06.2020

Опрілості та пролежні

Постійний контакт із сечею, висока температура всередині підгузника і перебування в одній позі довгий час може швидко призвести до подразнення шкіри.

Симптоми подразнення

печіння
свербіння 
роз’їдання
відчуття
стягнутості шкіри
почервоніння
лущення

У людей із обмеженою мобільністю і у тих, хто прикутий до ліжка (особливо у людей, які користуються підгузниками), шкіра має бути під постійним наглядом, оскільки подразнення може призвести до небезпечних опрілостей та пролежнів.

Опрілість
Пролежень
Опрілості розвиваються, коли щось (наприклад, штучні матеріали), натирає шкіру, або коли складки шкіри притиснуті одна до одної тривалий час, і це спричиняє неприємні відчуття. Перегрів, вологість (сеча, піт) і заблокований доступ повітря може пришвидшити появу опрілостей. Це дефект шкіри, якому передує почервоніння – результат тривалого тиску на шкіру, що спричиняє кисневий голод тканин шкіри. Це може впливати на всі шари шкіри – від епідермісу до гіподермісу і навіть до кісток у кінцевій стадії розвитку.

На що звертати увагу?

Проведення профілактичного лікування пролежнів надзвичайно важливе для людей, які користуються поглинаючими виробами, щоб впоратися із сечовою/каловою інконтиненцією – і особливо, якщо людина прикута до ліжка. Догляд за шкірою та стеження за її станом відіграє надзвичайно важливу роль.

Взнати більше про профілактичне лікування пролежнів тут.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ

Хто обирає Seni Care?

Хто обирає Seni Care?

Чутлива шкіра, особливо шкіра людей літнього віку, які користуються поглинаючими виробами для сечової/калової інконтиненції, потребує правильного догляду.

Більше
Гігієна лежачого хворого

Гігієна лежачого хворого

Перед тим, як почати, переконайтеся, що Ви маєте під рукою всі необхідні засоби.

Більше

ДІЗНАЙТЕСЯ БІЛЬШЕ ПРО ПРОДУКЦІЮ SENI

Широкий вибір поглинаючих виробів для осіб, що потребують надійного захисту.

Дивитися продукцію

Оберіть продукт

Правильно підібраний продукт означає комфорт пацієнта та менший ризик виникнення пролежнів, і водночас менше роботи для опікуна. Оберіть продукт із нашою допомогою.

Оберіть продукт

Оберіть розмір

Дуже важливо підібрати продукт правильно. Від цього залежить комфорт особи, яка його використовуватиме. Для цього ми створили інструмент, який називається 'Діагностика'

Оберіть розмір