05.06.2020

Комфорт догляду

Доглядаючи за хворою людиною, особливо за людиною, прикутою до ліжка, Ви вкладаєте у це багато енергії. Тому необхідно організувати оточуючий простір для того, щоб прибрати можливі перешкоди, не напружувати Вашу спину та м’язи, коли Ви здійснюєте рутинні дії по догляду за близькою людиною. Це полегшить Вам завдання і Ви зможете використовувати час, який Ви приділяєте догляду, більш ефективно.

Кілька слів в якості поради як забезпечити комфорт догляду для Вас та Вашої близької людини:

Якщо особа, за якою Ви доглядаєте, частково самостійна, забезпечте їй легкий доступ до предметів туалету, або розташуйте комод поряд з ліжком. Якщо особа, за якою Ви доглядаєте, прикута до ліжка, переконайтеся, що Ви маєте легкий доступ до ліжка. Залежно від того, використовує Ваш родич підгузки чи судно, або ж він користується катетером, переконайтеся, що у Вас під рукою є всі необхідні засоби.

Використовуйте спеціальну косметику для догляду за шкірою Вашої близької людини – вона спеціально розроблена для того, щоб зберігати шкіру у хорошому стані, запобігати її пересушуванню, захистити від подразнень і проводити профілактику пролежнів. Якщо Ви доглядаєте за шкірою правильно, Ви уникнете таких її станів, які дійсно важко піддаються лікуванню, особливо у лежачих хворих. Більше того, правильний догляд дасть змогу Вашій близькій людині почуватися комфортно, відчувати свіжість та загалом покращить її стан.

Використовуйте миючі засоби, які не потребують змивання водою – наприклад миючий крем Seni Care 3 в 1. Використовуючи такі засоби, Ви можете швидко очистити шкіру без ризику намочити ліжко.

Використання одноразових гігієнічних засобів, таких як рукавички, рушники та ін. полегшить догляд за шкірою. Вони ніжні на дотик, полегшують нанесення продуктів догляду за шкірою і Ви можете просто викинути їх після використання.

Під час годування краще використовувати одноразові нагрудники. Вони не лише захищають речі від забруднення, а також можуть бути використані як серветка, якою витирають обличчя.

Виконуйте правила безпечного пересування, коли будете переміщувати Вашого родича. Ви уникнете перенапружень та пошкоджень у Вас обох. Це також допоможе Вам зберегти здорову спину.

Витратьтеся на спеціальне обладнання для догляду, якщо Ви можете дозволити це. Ви також можете орендувати це обладнання, у медичних магазинах, які надають такі послуги прокату. Як правило, на прокат надають комоди, милиці, візки, ходунки, підйомники, спеціальні лікарняні ліжка або підклади для спання, які допомагатимуть Вам пересувати Вашого родича у ліжку.

Намагайтеся використовувати протипролежневий матрас, якщо людина, за якою Ви доглядаєте, проводить більшість часу в ліжку – це допоможе уникнути розвитку пролежнів.

Використовуйте м’яку постільну білизну і одягайте хворого в білизну із натуральних матеріалів – це дасть змогу уникнути подразнень шкіри, які можуть розвинутися у болючий дерматит, або у випадку з лежачим хворим – у пролежні. Натуральні матеріали запобігають перегріванню, так що людина, одягнена в такий одяг, менше потіє, що значно покращує її самопочуття.

Взнати більше про засоби догляду за шкірою Seni Care і про одноразові гігієнічні засоби, які зроблять догляд за шкірою Вашої близької людини легшим.

Ви можете дізнатися більше про те, як полегшити догляд за Вашим родичем у розділі Практичні поради.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ

Поради для вихователів

Поради для вихователів

Чим старшою є дитина, тим більше її непокоїть те, що її фізіологічні функції працюють не так, як повинні були б. Незалежно від того, чи трапляються епізоди нетримання вночі, чи вони мають місце і вдень, батьки відіграють у цій ситуації важливу роль.

Більше
Практичні поради для опікунів

Практичні поради для опікунів

Нижче ми перерахували кілька важливих порад , які, сподіваємося, допоможуть Вам здійснювати щоденний догляд.

Більше

ДІЗНАЙТЕСЯ БІЛЬШЕ ПРО ПРОДУКЦІЮ SENI

Широкий вибір поглинаючих виробів для осіб, що потребують надійного захисту.

Дивитися продукцію

Оберіть продукт

Правильно підібраний продукт означає комфорт пацієнта та менший ризик виникнення пролежнів, і водночас менше роботи для опікуна. Оберіть продукт із нашою допомогою.

Оберіть продукт

Оберіть розмір

Дуже важливо підібрати продукт правильно. Від цього залежить комфорт особи, яка його використовуватиме. Для цього ми створили інструмент, який називається 'Діагностика'

Оберіть розмір