05.06.2020

Менопауза

Що таке менопауза?

Менопауза (клімакс, зміна життя) це природне явище, яке відбувається з кожною жінкою. Її ключова ознака – закінчення менструацій, спричинене ослабленням гормональної функції яєчників. Про менопауза можна говорити, коли жінка на п’ятому десятку життя не має менструацій протягом 6 місяців підряд.

Менопауза як правило відбувається, коли жінка наближується до віку 50 років, але розлади, пов’язані з менопаузою, тривають протягом кількох років перед тим.

Що таке процес менопаузи?

Ознаки менопаузи головним чином пов’язані із зниженням концентрації естрадіолу – гормону, який є одним з естрогенів. У жіночому організмі відбувається перехід від регулярної менструації до зниженого вироблення гормонів.

Пристосування до гормональних змін може відбуватися по-різному у кожної жінки. Симптоми менопаузи можуть бути присутніми навіть протягом кількох років перед завершальним періодом. Деякі із симптомів, які нижче вказані, не зустрічаються у деяких жінок – це дуже індивідуально. Ось чому лікування має встановлюватися індивідуально для кожної жінки.

Симптоми менопаузи:

Пам’ятайте, що менопауза – це не хвороба, а природний біологічний процес. Менопауза не є чимось, що треба лікувати – лікування стосується лише її неприємних симптомів і допомагає відновити гормональний баланс, порушений клімаксом. Лікар може порадити гормональну замісну терапію, однак не кожна жінка може її використовувати.

Чим Ви можете допомогти собі пережити менопаузу?

ДІЗНАЙТЕСЯ БІЛЬШЕ ПРО ПРОДУКЦІЮ SENI

Широкий вибір поглинаючих виробів для осіб, що потребують надійного захисту.

Дивитися продукцію

Оберіть продукт

Правильно підібраний продукт означає комфорт пацієнта та менший ризик виникнення пролежнів, і водночас менше роботи для опікуна. Оберіть продукт із нашою допомогою.

Оберіть продукт

Оберіть розмір

Дуже важливо підібрати продукт правильно. Від цього залежить комфорт особи, яка його використовуватиме. Для цього ми створили інструмент, який називається 'Діагностика'

Оберіть розмір