05.06.2020

Нічне нетримання – що це означає?

Що таке нічне нетримання?

Нічний енурез, який ще називають нічним нетриманням - це термін, яким називають мимовільне сечовипускання у дітей під час сну, якщо вдень вони можуть контролювати свої фізіологічні функції. Як правило, коли це явище продовжує існувати після 5 років, то це вже вважається медичною проблемою. Якщо нічне нетримання трапляється менше 3х разів на тиждень, ми маємо справу з первинним нічним енурезом.

З ким може трапитися нічне нетримання?

Нічне нетримання часто зустрічається у дітей, і, крім алергічних розладів, є найбільш поширеним дитячим хронічним захворюванням. Воно частіше зустрічається у хлопчиків, ніж у дівчаток, і може пройти з віком.

Нічне нетримання

 

  • Первинний енурез – пов’язаний із вродженими дитячими хворобами і розладами.
  • Вторинний енурез – повернення нічного нетримання після принаймні 6 місяців сухих ночей.

 

  • Моносимптомний – як окрема дисфункція.
  • Полісимптомний – поєднується з іншими симптомами, такими як нестабільність сечовипускання, ургентні стани або поліурія.

Що є причиною нічного нетримання?

Серед основних причин дитячого нічного нетримання виділяють наступні:

Нічне нетримання це не лише фізіологічна проблема. Дитина, яка має енурез, стає все більш і більш фрустрованою і не розуміє, що відбувається. Проблема стає більш стресовою, коли дитина зростає і стає старшою. Часом навіть батьки не можуть впоратися з проблемою. Ранки в сім’ї, де є дитина з нічним нетриманням, стресові та неприємні. Як зарадити цьому?

Діагноз та лікування

Кожна дитина з сечовою інконтиненцією має бути оглянута лікарем. Є певні аналізи, які треба здати, щоб поставити правильний діагноз. Можливо, причиною нічного нетримання є виліковна хвороба – після видужання неприємне нічне нетримання може стати епізодом з минулого.

Звичайні обстеження, які проводяться для постановки діагнозу

Лікар мусить пояснити причини нічного нетримання дитині та її батькам. Лікар також може визначити, що можна зробити для покращення ситуації. Дуже важливо, щоб дитина розуміла і приймала запропоноване лікування. Коли дитина об’єднує свої зусилля з лікарем і з батьками, то це дає найкращий шанс зменшити кількість або взагалі припинити випадки нічного нетримання.

Що може запропонувати лікар?

1. Нефармакологічне лікування

Головним чином воно грунтується на тренуванні контролю за сечовиділенням – спочатку протягом дня, а потім і протягом ночі; тренування може тривати до кількох тижнів.

2. Фармакологічне лікування

Воно може тривати до кількох місяців. Підбір ліків має на меті один із вказаних пунктів:

Говорять, що лікування від енурезу є успішним, якщо кількість «мокрих» ночей знизилась на 90%.

Взнайте, чим Ви можете допомогти Вашій дитині тут.

ДІЗНАЙТЕСЯ БІЛЬШЕ ПРО ПРОДУКЦІЮ SENI

Широкий вибір поглинаючих виробів для осіб, що потребують надійного захисту.

Дивитися продукцію

Оберіть продукт

Правильно підібраний продукт означає комфорт пацієнта та менший ризик виникнення пролежнів, і водночас менше роботи для опікуна. Оберіть продукт із нашою допомогою.

Оберіть продукт

Оберіть розмір

Дуже важливо підібрати продукт правильно. Від цього залежить комфорт особи, яка його використовуватиме. Для цього ми створили інструмент, який називається 'Діагностика'

Оберіть розмір