05.06.2020

Проблеми з простатою

Найпоширеніша причина нетримання сечі у чоловіків це збільшення простати – а саме збільшення передміхурової залози. Збільшення простати – це природне явище, пов’язане із старінням. Це причина багатьох неприємних захворювань сечової системи. Якщо Ви чоловік, якому минуло 45 років і у Вас трапляється нетримання сечі, простата може причиною цього. Однак донедавна проблеми з простатою рідко звучали в цьому контексті. Мало хто говорив або знав про ці проблеми, і мало хто описував ситуацію з цієї точки зору. Коли середня очікувана тривалість життя чоловіків не досягала 50 років, проблема практично не існувала. В той час, як розвивалася медична наука, тривалість життя ставала довшою. Чоловіки більше почали стежити за своїм тілом, і збільшення простати очолило список проблем із здоров’ям, про які старші чоловіки повинні знати.

Хто має опікуватися цією проблемою?

Збільшення передміхурової залози непокоїть практично всіх чоловіків, однак лише деякі з них переживають симптоми цього захворювання. Кожен чоловік після 45 років повинен перевірити своє здоров’я і відвідувати лікаря хоча б раз на рік.

Якщо Ви маєте певні проблеми із сечогенітальною системою, необхідно відвідати уролога. Пам’ятайте, що рання діагностика збільшення простати може зберегти Вам життя. Недбалість у цьому питанні може призвести до раку простати.

У чому суть проблеми?

За розміром нормальні переміхурові залози нагадують плоди каштану, вони не пошкоджуються при стисненні, пружні і мають гладку поверхню. Коли залози збільшуються, кількість їх клітин зростає, що тисне на уретру і звужує її отвір. Проблеми із сечовиділенням спричинені цим процесом звуження.

Так зване порушення сечовиділення не дає можливості повністю звільнити сечовий міхур, і починаються патологічні зміни структури стінок міхура. Сеча, яка залишається в міхурі, сприяє розвитку інфекцій сечової системи або сечових каменів. Це може також призводити до ослаблення м’язів сечового міхура, що призводить у свою чергу до постійного нетримання сечі.

Найбільш поширені симптоми збільшення простати:

ПРИМІТКА – ці симптоми можуть свідчити про наявність інших захворювань – проконсультуйтеся зі своїм лікарем, якщо у Вас присутні деякі з них.

Діагностика

Діагностика передміхурової залози проводиться відповідно до стандартів, встановлених міжнародним комітетом, який діє під патронатом Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВОЗ).

Обстеження має включати в себе:

Лікування

Лікування залежить від розміру збільшення простати:
  1. Чоловікам, у яких було діагностоване несуттєве збільшення простати, але відсутні інші симптоми хвороби, радять «спостерігати і чекати». Цей термін означає більшою мірою профілактичне лікування, яке поєднується з оглядом стану залоз. Необхідно раз на рік проходити обстеження, змінити дієту та виконувати поради лікаря.
  2. Якщо несуттєве збільшення простати спричиняє проблеми з сечовою системою, слід звернутися до медикаментозного лікування. Ця терапія є особливо ефективною на початкових стадіях хвороби, коли розлади є відносно малими. Лікар має пояснити пацієнту деталі такого лікування.
  3. Хірургія рекомендована у близько 10% випадків збільшення простати. Хірургія включає в себе видалення перешкоди, яка є причиною збільшення залози.

Треба пам’ятати: незначне збільшення простати – це не жарт, якщо проблему ігнорувати, то вона стане помітною, відмова від лікування може призвести до розвитку раку простати.

Чим можна допомогти?

  1. Якщо Вам більше 45 років – відвідайте свого лікаря и пройдіть обстеження – якщо Вам скажуть, що все ОК, це чудово, проте якщо Вам необхідне лікування, тоді у Вас є можливість короткої та ефективної терапії.
  2. Якщо Ви помітили ознаки незначного збільшення простати, не відкладайте візит до лікаря. Пам’ятайте, що чим раніше хвороба буде діагностована, тим легше і швидше можна буде подолати її.
  3. Якщо Вас турбує сечова інконтиненція – забезпечте свій комфорт і надійний захист білизни, використовуючи спеціальні урологічні прокладки Seni Man.

ДІЗНАЙТЕСЯ БІЛЬШЕ ПРО ПРОДУКЦІЮ SENI

Широкий вибір поглинаючих виробів для осіб, що потребують надійного захисту.

Дивитися продукцію

Оберіть продукт

Правильно підібраний продукт означає комфорт пацієнта та менший ризик виникнення пролежнів, і водночас менше роботи для опікуна. Оберіть продукт із нашою допомогою.

Оберіть продукт

Оберіть розмір

Дуже важливо підібрати продукт правильно. Від цього залежить комфорт особи, яка його використовуватиме. Для цього ми створили інструмент, який називається 'Діагностика'

Оберіть розмір