05.06.2020

Причини НС у дітей

До певного віку для дітей природно не контролювати їх сечовиділення. Проте, коли дитина, з точки зору дорослого, вже повинна контролювати свої фізіологічні функції, але ще не в змозі цього робити, то ситуація ускладнюється.

Діти неохоче говорять про цю свою проблему, вони замикаються в собі, і батьки не знають насправді, як врегулювати цю ситуацію.

Більше того, коли батьки радяться з лікарем, вони рідко отримують однозначну чітку пораду.

Контроль за сечовиділенням та розвиток всіх необхідних фізичних функцій і механізмів не є вродженим – дитина має цьому навчитися. Розвиток цих навичок відбувається поступово, в процесі того, як дитина росте. Як правило, у віці 3-5 років ця навичка вже має бути вироблена.

Як правило, дитина починає контролювати свої фізіологічні функції протягом дня. Вона поступово вчиться, як утримувати сечу протягом всієї ночі. Затримка у формуванні цих механізмів, відповідальних за виділення, призводить до подібних розладів.

Є 2 основних види розладів:

  1. Сечова інконтиненція – неконтрольоване сечовиділення – дитина знає про факт сечовиділення, але не може контролювати його; сеча виділяється маленькими порціями;
  2. Мимовільне сечовиділення – неконтрольоване сечовиділення, яке дитина вже повинна вміти контролювати у своєму віці, проте ще не може; це функціональний розлад, який не пов’язаний із пошкодженням сечовивідних шляхів; сечовий міхур спорожнюється цілком, наприклад, протягом сну.

Найбільш поширені причини розвитку проблеми нетримання сечі у дітей:

Мимовільне сечовиділення вночі є найбільш поширеним. Взнайте більше про цю проблему тут.

ДІЗНАЙТЕСЯ БІЛЬШЕ ПРО ПРОДУКЦІЮ SENI

Широкий вибір поглинаючих виробів для осіб, що потребують надійного захисту.

Дивитися продукцію

Оберіть продукт

Правильно підібраний продукт означає комфорт пацієнта та менший ризик виникнення пролежнів, і водночас менше роботи для опікуна. Оберіть продукт із нашою допомогою.

Оберіть продукт

Оберіть розмір

Дуже важливо підібрати продукт правильно. Від цього залежить комфорт особи, яка його використовуватиме. Для цього ми створили інструмент, який називається 'Діагностика'

Оберіть розмір