СЕЧОВИНА

Сечовина є одним із компонентів природного зволожуючого фактору (ПЗФ), який присутній у всіх тканинах та рідинах людського тіла. В процесі старіння концентрація сечовини в епідермісі зменшується. Сечовина також може бути отримана в результаті хімічних процесів. Крім того, вона нетоксична та гіпоалергенна, а отже, може використовуватися в косметичних цілях.

Сечовина утримує воду в епідермісі, роблячи шкіру більш зволоженою та еластичною; сечовина пом’якшує та зволожує клітини мозолястої шкіри.

Залежно від концентрації сечовини в засобах догляду за шкірою, її функції різняться:

  • 2-5% – помітне зволоження
  • 5-10% – оптимальне зволоження, посилює утримання води шкірою
  • 10% і більше – інтенсивна кератолітична (відлущуюча) дія.